Aptus Leasing

Flexleasing

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en af de mest normale former for leasing i Danmark. Flexleasing er, simpelt forklaret, en form for finansiel leasing med særlige skatte- og afgiftsmæssige fordele. Man betaler blandt andet kun afgift i månedlige rater for den tid, man bruger bilen, i stedet for den fulde registreringsafgift.

Hvor meget man betaler i forholdsmæssig registreringsafgift om måneden, afhænger af bilens alder. Fra bilen er ny og de første 3 måneder betales hele 2% om måneden. Fra 3 til 36 måneder betales 1% om måneden, og efter 36 måneder, eller 3 år, betales kun 0,5% om måneden. Den lave sats for biler på over 3 år gør derfor disse biler særligt egnede til flexleasing. 

Flexleasing giver mulighed for hyppigt at skifte bil, hvis man ønsker at prøve noget nyt, men også at have biler specifikt til de forskellige årstider. Det muliggør for eksempel at have en cabriolet eller sportsvogn om sommeren og en større bil, måske endda en 4×4, i de koldere måneder, uden at have 2 biler samtidig.  

Uanset hvorfor du overvejer at flexlease din næste bil, byder det sig som et lukrativt alternativ til det konventionelle bilkøb, og hos Aptus Leasing er du i trygge hænder.

Fordele

Ulemper

Restværdi

Restværdi, eller scrapværdi, er et andet relevant udtryk når det kommer til flexleasing. Restværdien er den værdi man antager bilen vil have efter en endt leasingkontrakt, som leasingtageren typisk vil skulle anvise en køber til. Det betyder i praksis at man som forbruger hæfter for restværdien, da man typisk enten skal lease bilen igen, finde en køber, eller anvise en ny leasingtager.

Restværdien er et punkt man som forbruger enten kan glemme at tage højde for, eller risikerer at blive snydt på. Hvis man som forbruger ender med en for høj restværdi, står man nemlig med en ekstraudgift i form af differencen mellem hvad bilen er værdisat til og hvad den faktisk ender med at skulle koste, som godt kan løbe op i større summer. 

Typisk kan man selv kontrollere om restværdien er helt hen i vejret, ved at kigge på sammenlignelige biler på Mobile.de. Her skal der dog selvfølgelig også tages højde for at der er forskel på biler til detailpriser og engros biler, som flexleasingbiler typisk bliver solgt som.

Hos Aptus Leasing gør vi altid vores ypperste for at sikre en realistisk restværdi på vores kontrakter, så du ikke ender med en for dyr bil.

Afgifter

0 - 3 måneder

De første 3 måneder betales der hele 2% i forholdsmæssig afgift månedligt

3 - 36 måneder

Når bilen er mellem 3 og 36 måneder gammel, betales en forholdsmæssig afgift på 1% per måned.

36+ måneder

Når bilens alder når 36 måneder, betales kun en forholdsmæssig afgift på 0,5% per måned.